De mensen achter het Dutch Pacing Team

Namens Runner’s World is Ramiro Ameneiro verantwoordelijk voor de organisatie van het pacen. Hij heeft daarbij een aantal organisatorische taken uitbesteed aan Gerry Visser en Daniel Huijser
Gerry Visser

Gerry is pacer sinds 2002. Gerry liep haar eerste marathon in 1999 in Enschede. Daar liep ze ook in 2014 haar snelste tijd: 3:22:34. Inmiddels heeft ze 308 marathons gelopen in binnen- en buitenland, inclusief diverse ultralopen en tientallen marathons als pacer. Binnen het Dutch Pacing Team zorgt ze onder meer voor de communicatie.

“Het is iedere keer weer geweldig om lopers naar hun gedroomde eindtijd op de marathon te mogen begeleiden. Dat geeft mij bijna meer voldoening dan zelf een mooie tijd lopen.”

Daniël Huijser

Daniël is pacer sinds 2008 en liep zijn eerste marathon in 2002 in George Town (Kaaiman Eilanden). Zijn snelste marathon liep hij in 2010 in Amsterdam: 3:19:18. Inmiddels heeft hij 100 marathons gelopen in binnen- en buitenland. Binnen het Dutch Pacing Team is hij verantwoordelijk voor het indelen van de pacers. Ook maakt hij het draaiboek voor het desbetreffende evenement.

“Het is voor mij een eer om andere lopers te begeleiden en te stimuleren. Het leukste vind ik het moment dat je bij de finish de bedankjes in ontvangst mag nemen omdat je medelopers hebt kunnen helpen bij het behalen van deze magische afstand. Dan ga ik met een heel goed gevoel weer naar huis.”